Hidrostres d.o.o

Pjeskarenje

"Vraća materijalima stari sjaj"

usluge pjeskarenja

Čišćenje koje skida bilo kakav neželjeni sloj snažnim udarima pijeska u površinu.

Prljavština je sloj neželjene tvari na korisnom materijalu. 

Metoda pjeskarenja zrakom navodi pijesak gotovo brzinom zvuka tako da on praktički izbija tvari koje su se nakupile na površini korisnog materijala.

Metoda je djelotvorna jer funkcionira na jednostavnom principu mehaničkog razaranja veza između korisnog materijala i tvari koja se nataložila na njegovoj površini. Te veze su naravno slabije od veza između čestica samog korisnog materijala stoga se korisni materijal ne uništava. Jedan od čestih primjera u građevini je skidanje hrđe s metala.

Neki materijali su osjetljiviji od drugih, zato se za njih koristi blaži medij od pijeska. Zapravo je moguće koristiti cijeli niz materijala različite grubosti, oblika i gustoće prema potrebnom tretmanu materijala. Preduvjet pravilnog izbora medija i izvedbe je znanje i iskustvo. Hidrostres d.o.o. je 90-ih godina uvezao u Hrvatsku novu tehnologiju kako bi mogao efikasno i adekvatno čistiti spomenike kulture i industrijske građevine. Tehnologija se pokazala uspješnom i sada je ona standardno rješenje za industrijsko čišćenje kako u građevini tako i ostalim industrijama u Republici Hrvatskoj.   

Hidrostres d.o.o

Kontaktirajte nas i zatražite informativnu ponudu