Hidrostres d.o.o

Injektiranje

"Učinite svoju građevinu ponovno cijelom"

usluge injektiranja

Pukotine su prva primjetna naznaka promjene u strukturi materijala. Pokazuju da je uslijed vanjskih utjecaja materijal je počeo gubiti svoj integritet, a time i svoja projektirana svojstva. U relativno krtom materijalu kao što je beton pojava mikropukotina s vremenom je neizbježna, no kada se te pukotine prošire, produlje i povežu dolazi do otkazivanja strukture.

Kod izlijevanja betona često dolazi do nastanka defekata u betonskoj konstrukciji – takvi defekti se mogu injektirati i eliminirati njihovi negativni učinci

Cilj injektiranja pukotina u betonu je vratiti originalna svojstva monolitne, cjelovite komponente betonske konstrukcije, tj. njenu adekvatnu čvrstoću, krutosti i zbijenosti.

  • Injektira se kako bi se spriječile daljnje štete od prodora vode ili drugih agresivnih tvari u betonsku građevinu, bez poboljšanja karakteristika njene konstrukcije.
  • Injektira se kako bi betonska građevina bila nepropusna za vodu i druge agresivne tvari s poboljšanjem njenih karakteristika.

Hidrostres d.o.o

Kako bi zadovoljili različite potrebe klijenata i stroge uvjete kvalitete europskih normi uspostavili smo partnerstvo s renomiranim njemačkim poduzećima. Naše iskustvo u popravljanju betonskih konstrukcija i njemačka tehnologija su sastojci za dugi životni vijek betonskih konstrukcija.

Europska norma EN 1504 propisuje materijale za obje varijante. Propisani materijali mogu se svrstati u sljedeće skupine:

  1. Materijali koji se vežu za beton u pukotini i prenose opterećenje. Ovakvi materijali se zahtijevaju u nosivim dijelovima konstrukcije pa su uvjeti kvalitete za njih stroži od samog betona. Tipični materijal je epoxi
  2. Materijali koji stvrdnjavanjem postaju plastični i dopuštaju manje gibanje. Tipični materijali su poliuretani.
  3. Materijali koji bujaju u doticaju s vodom, odlično popunjavajući prostor u pukotini. Tipični materijali su akrilni gelovi

Hidrostres d.o.o

Kontaktirajte nas i zatražite informativnu ponudu