Hidrostres d.o.o

Hidrorazaranje armiranobetonskih konstrukcija

"Ako je jedan način bolji od drugog, onda je to sigurno prirodniji način" - Aristotel

"Održiv i sigurniji način uklanjanja ili saniranja dotrajale betonske konstrukcije"

Što je Hidrorazaranje?

Uklanjanje betona bez vibracija i oštećivanja armature

Hidrorazaranje je metoda koja koristi vodu pod visokim pritiskom kako bi uklonila ispucali i propali beton s betonskih konstrukcija. Voda pod visokim pritiskom ulazi u postojeće mikro i makro pukotine u propalom betonu te ih proširuje. Kada pritisak od vode nadjača vlačne veze između čestica, dotrajali materijal se odvaja od zdrave betonske konstrukcije ostavljajući neispucani beton netaknut. Hidrorazaranje je u skladu s novom europskom normom Proizvodi i sustavi za zaštitu i popravak betonskih konstrukcija HRN EN 1504.

Poduzeće posjeduje 9 visokotlačnih pumpi i 6 robota

Hidrostres d.o.o

Djelatnici poduzeća Hidrostres d.o.o. imaju najbogatije iskustvo na području hidrorazaranja u regiji. Posljedica toga je kvaliteta izvedbe i sigurnost pri odabiru optimalne kombinacije visokotlačnih pumpi i robota te njihovih postavki bez obzira na zahtjevnost ili specifičnost projekta. Opremljeni visokotlačnim pumpama i robotima globalnih lidera na tom području (njemački Hammelmann Maschinenfabrik GmbH i švedski Conjet AB) spremni smo obaviti svaki zadatak hidrodinamičkog čišćenja brzo i efikasno.

 

Hidrorazaranje visokotlačnim pumpama i robotima pritiskom od 2500 bara

Hidrostres d.o.o

Zašto koristiti hidrorazaranje?

Hidrorazaranje je jednostavno superiorna metoda u odnosu na mehaničko uklanjanje betona. Sigurnija je,  proizvodi manje vibracija i buke, preciznija je i ostavlja optimalnu površinu za nastavak sanacije betonske konstrukcije. 

Sigurnost

Za razliku od uklanjanja betona mehaničkim metodama kao hidraulični čekić ili popularna ‘štemerica’, hidrorazaranje ne unosi dodatne vibracije u konstrukciju i okolinu. Tako stabilnost cijele konstrukcije nije ugrožena, zdravi beton je sačuvan od novih mikro pukotina, armatura od oštećenja, a radna snaga od tegoba koje se javlja pri korištenju teških vibracijskih strojeva. Povrh toga, ova metoda proizvodi toliko manje buke i prašine da se može raditi kraj hotela ne smetajući goste te čuvajući prirodu.

Preciznost

Sam mehanizam proširenja i nadjačavanja veza u pukotinama kod tehnike hidrorazaranja uvjetuje selektivno uklanjanje samo propalog betona. Što znači manje materijala za dovršetak popravka betonske konstrukcije. Hrapava površina koja ostaje iza selektivnog hidrorazaranja omogućava bolju prionjivost novog i starog sloja zbog veće površine između njih.

Fleksibilnost

Suvremeni robotizirani uređaji za hidrorazaranje mogu dohvatiti teško pristupačna područja tipična za tunele, manje tunele, teško dostupna mjesta na mostovima, visoke zidove…

Prednosti

  • Nema tegoba u rukama od vibracija teških strojeva.
  • Minimizirano dizanje prašine i pojava silikoze.
  • Nema emitiranja vibracija u okolnu konstrukciju.
  • Smanjena proizvodnja buke oko konstrukcije.
  • Armatura je očišćena i neoštećena.
  • Povećana brzina uklanjanja betona smanjuje vrijeme zahvata.
  • Propali beton se selektivno uklanja.
  • Hrapava nepravilna površina je idealna za vezanje novog sloja materijala

Hidrostres d.o.o

Kontaktirajte nas i zatražite informativnu ponudu